Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

In de boekenweek hebben wij samen met de openbare bibliotheek Rivierenland in Culemborg Jutta Chorus uitgenodigd. Zij geeft op zondagmiddag 12 maart de lezing over haar meest recente roman in de Gelderlandfabriek.

Jutta Chorus (1967) is onderzoeksjournalist bij NRC en schrijver. In haar eerste periode bij NRC Handelsblad schreef zij vooral over mode, maar later ook over andere onderwerpen. In 2002 werd haar eerste boek gepubliceerd “In de ban van Fortuyn” over de opkomst van Pim Fortuynn in de Nederlandse politiek. Hierna volgden boeken over de moord op Theo van Gogh (“In Godsnaam”, 2005), een portret over het leven in een migrantenwijk (“Afri”, 2011) en een portret over de zware jaren van koningin Beatrix “Beatrix, dwars door alle weerstand heen”, dat vlak na haar aftreden in 2012 verscheen.

Haar nieuwste boek is anders van opzet en leest als een breed uitwaaierende historische roman. “Alma’s dochters” vertelt het levensverhaal van Lili’s overgrootmoeder, oma, moeder, tante en uiteindelijk ook dat van Lili zelf. Vijf opmerkelijke levens van vrouwen die wegvoorbereiders waren, maar tegelijkertijd in de schaduw van hun echtgenoten en de geschiedenis leefden.

Kaarten voor deze Preek & Pint op ’t Pleintje zijn verkrijgbaar via de bibliotheek Culemborg en bij de Gelderlandfabriek via onderstaande link, wij verkopen het boek.

Van harte welkom.

Boekhandel Tomey organiseert regelmatig literaire bijeenkomsten, cursussen en lezingen.
In onze agenda vind je alles wat er de komende tijd gepland staat.

Wil je weten wat er nog meer allemaal te doen is in Culemborg?
Kijk dan op de UITagenda van CultuurCulemborg.

Ga naar de bovenkant