Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Dinsdag 17 mei komt Lisa Weeda, genomineerd voor de Libris Literatuur prijs met haar boek Aleksandra, bij ons een lezing geven. Wij organiseren dit samen met de openbare bibliotheek Rivierenland – Culemborg.

Lisa Weeda is een Nederlands-Oekraïense schrijver, literair programmamaker bij Mooie Woorden en virtual reality regisseur. Tekst is altijd de basis van haar werk, maar vorm staat vrij. Oekraïne, het moederland van haar grootmoeder, staat vaak centraal in haar werk.

Aleksandra is het verhaal van een familie tussen Oost en West die maar niet loskomt van een gebied dat nooit rust lijkt te vinden. Lisa Weeda vond de vorm en de stem om dit indringende verhaal op een grandioze manier te vertellen.

Lisa Weeda (Rotterdam, 25 januari 1989) is een Nederlands schrijfster en literair programmamaker/scenarist.
Van haar derde tot haar zesde woonde ze in Duitsland. Ze doorliep het Johan de Witt-gymnasium en studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Weeda studeerde in 2015 in Arnhem af aan ArtEZ in Creative Writing. In 2016 verscheen haar chapbook De benen van Petrovski, een literaire weerslag van haar reis naar Oekraïne, het land waar haar grootmoeder vandaan komt en nog een groot deel van haar familie woont. Oekraïne staat vaak centraal in haar werk.

U kunt voor deze lezing een kaartje in onze winkel en via de website van de bibliotheek kopen.
Er zijn 40 kaarten beschikbaar, dus wees er optijd bij!

Boekhandel Tomey organiseert regelmatig literaire bijeenkomsten, cursussen en lezingen.
In onze agenda vind je alles wat er de komende tijd gepland staat.

Wil je weten wat er nog meer allemaal te doen is in Culemborg?
Kijk dan op de UITagenda van CultuurCulemborg.

Ga naar de bovenkant