Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Hetty Termeer schreef een aangrijpend boek over ouderenmishandeling: Van goeden huize maar emotioneel verwaarloosd  op zaterdag 10 februari komt ze het boek bij ons signeren.

Dit autobiografisch geschreven boek is taboedoorbrekend en toont vele hulpverlenende adviezen binnen de complexe ouderenzorg. Daarom is deze verhaal vorm geschikt voor zorg- en hulpverleners die werkzaam zijn in de psychiatrie en psychogeriatrie. Door haar toegankelijk taalgebruik is Hetty’s boek eveneens voor (aanvullende) mantelzorgers één groot praktisch handvat.

Hetty Termeer (1953) is oud-wijkverpleegkundige gespecialiseerd in ouderenzorg en oud-docent verpleegkunde. Zij is vooral gespecialiseerd in de omgang met oude mensen met dementie en/of pijn-verdriet door mishandeling. Hetty is mantelzorger binnen haar familie en vrijwilliger binnen de dementiezorg op diverse plekken in de regio Rivierenland.
Zij geeft lezingen en verzorgt met andere professionele hulpverleners bijscholingen en workshops.

Hetty is verhalenverteller en debuteerde in 2019 met Ouderenmishandeling komt in de beste families voor; dit boek is in 2020 vertaald: Elderly Abuse Happens in the Best of Families.

Hetty is vanaf begin 2022 vaste columnist, op vrijwillige basis, voor de non-profit stichting Mantelzorgelijk.
Zij heeft zich een semi-trieste-hilarische schrijfstijl eigen gemaakt die soms politiek getint is.

 

Boekhandel Tomey organiseert regelmatig literaire bijeenkomsten, cursussen en lezingen.
In onze agenda vind je alles wat er de komende tijd gepland staat.

Wil je weten wat er nog meer allemaal te doen is in Culemborg?
Kijk dan op de UITagenda van CultuurCulemborg.

Ga naar de bovenkant