Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

De laatste zondag van de maand houden wij graag een “boekenbrunch”. Een auteur komt vertellen over zijn boek en Gerard en Sylvia bakken broodjes en persen sinaasappeltjes. Een echte brunch in uw boekhandel en een mooi moment met leuke schrijvers in een klein gezelschap.

Deze zondag komt Bert Wagendorp vertellen over zijn spiksplinternieuwe boek “Kalle”. Het tweede boek in de reeks “de memoires van Abel Sikkink” na het succesvolle “Phoenix”. Wilma de Rek zal Bert interviewen.

Het is september 1861 en Abel Sikkink en zijn beste vriend Kalle komen aan in Cairo, Illinois. De Amerikaanse Burgeroorlog is losgebarsten, Abel doet verslag voor zijn krant, de New York Herald, Kalle, intussen een gevierd fotograaf, legt de gebeurtenissen vast in beelden. Met hun fotowagen trekken de twee jongemannen door het Westen van Amerika, van veldslag naar veldslag. Intussen blijft Abel zoeken naar de waarheid achter de ramp met het vergane schip de Phoenix en wordt het lot van zijn vermeende dode broertje Antonie steeds raadselachtiger. In het tweede deel van de memoires van Abel Sikkink wisselen liefde, dood en drama elkaar af – maar is de humor nooit ver weg. Tegen de achtergrond van een verscheurd Amerika neemt Bert Wagendorp de lezers mee naar de New Yorkse theaterwereld van 1864 , de hospitaaltenten aan het front en naar de Herald van de cynische krantentycoon James Gordon Bennett. In een spannend spel tussen historische werkelijkheid en fictie keren oude bekenden als dichter Walt Whitman terug en eist de Slag bij Gettysburg een zware tol. De memoires van Abel Sikkink roepen een negentiende-eeuwse wereld op, die soms verrassend veel lijkt op die van ons.

U kunt zich opgeven voor deze unieke brunch door een kaartje te kopen bij onze kassa. Prijs is 12,50 euro.

Boekhandel Tomey organiseert regelmatig literaire bijeenkomsten, cursussen en lezingen.
In onze agenda vind je alles wat er de komende tijd gepland staat.

Wil je weten wat er nog meer allemaal te doen is in Culemborg?
Kijk dan op de UITagenda van CultuurCulemborg.

Ga naar de bovenkant