Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het is vanavond echt een goede vrijdag, we kunnen een boek lezen, de winkel heeft geen koopavond.

Boekentips voor deze avond:

 

“Wandelen met Hella” Hella van der Wijst. Tijdens wandelingen door de natuur heeft Hella bijzondere gesprekken met bekende en minder bekende Nederlanders.

“Het Gebed, hoop in bange dagen” Hans Stolp. Stolp schrijft over bidden, het nut en troostrijke daarvan. Voor velen is bidden niet (meer) vanzelfsprekend, toch kan het een bron van kracht en inspiratie zijn.

“Blijven Dromen”Andries Knevel en Leo Fijen. In deze gepubliceerde briefwisseling tussen een bekende katholiek en een bekende protestant vertellen beide mannen hoe ze de toekomst van de kerk zien. Hoe zij blijven volhouden en hoe de Bijbel hen daarbij inspireert.

“De zin van het leven” Fokke Obbema. Nadat de journalist Obbema zelf een hartstilstand kreeg en daarover in zijn krant schreef kwamen daar veel reacties op. Hij begon na zijn herstel een interviewreeks met allerlei Nederlanders. Prikkelende gesprekken die altijd begonnen met de eerste vraag: “wat is de zin van het leven?”.

“De meeste mensen deugen” Rutger Bregman. Is de mens slecht geboren of slecht gemaakt ? Zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of tot het goede? Bregman neemt ons mee op een reis door de geschiedenis over onze blik op de mensheid. Een indrukwekkend boek.

“Het oerboek van de mens” Carel van Schaik en Kai Michel. De Bijbel heeft veel van ons al eeuwen bezig gehouden, vereerd of verguisd, als woord van God. Gewapend met de laatste inzichten van de wetenschap (biologie, archeologie) en de godsdienstgeschiedenis komen de schrijvers soms op verrassende nieuwe inzichten.

Boekhandel Tomey organiseert regelmatig literaire bijeenkomsten, cursussen en lezingen.
In onze agenda vind je alles wat er de komende tijd gepland staat.

Wil je weten wat er nog meer allemaal te doen is in Culemborg?
Kijk dan op de UITagenda van CultuurCulemborg.

Ga naar de bovenkant